przepisy kulinarne
Jakakolwiek książka z przepisami, lub z dietami na pewno ogłosi nam, że ważną rolę w diecie odgrywa mięso. Te różnego rodzaju, zarówno białe jak oraz czerwone, wołowe, wieprzowe i inne. Z trudem nie zgodzić się z taką opinią, jeśli rzeczywiście mięso to źródło ważnych składników pomocnych dla naszego organizmu ludzkiego. Jakkolwiek jest nim tylko w owym czasie, kiedy jest przyrządzone zdrowo oraz wyborne, a nie na tłusto - przetestuj przepisy kulinarne. Każde mięso jest pyszne bez względu na to czy to mięso z królika czy dzika. Nawet w dietach odchudzających zalecane jest spożywanie produktów mięsnych, bo zawierają niemało białka o pochodzeniu zwierzęcym. Wolno ograniczyć spożywanie wędlin wszelkiego rodzaju, albowiem te zawierają środki spulchniające, ulepszacze i konserwanty. Są sztucznie modyfikowane oraz nie zdrowe. Najprawidłowiej samemu przygotować chude mięso w dietetyczny sposób. Nie uczyni to, iż przytyjemy a skonstruowany przez nas organizm dostanie to, czego pożąda. A jeszcze porządniej jak będzie to „mięso" z ryb. Mięso rybne bieżące w diecie to wspomaganie należącej do nas pamięci i koncentracji.